House in Ladbroke Grove, London

My clients were an antique dealer and an artist, so when they asked me what I could do for their three storey house, I suggested that I should create a clean and minimal blank canvas for their artefacts and art. I achieved this by designing shelved niches wherever there was space throughout the house.

The staircase in the dull hallway looked rather shabby because of its uneven and sloping treads, so I re-clad them and levelled them in solid cherry timber and replaced the original basic handrail with a floor to ceiling glass wall. Then by cladding the right of the staircase in panelling, I created a recessed lit handrail and I continued this modern panelling idea throughout much of the ground floor plus the first floor landing, to emphasise this minimal and clean looking theme.

To create a larger, lighter space my clients wanted the wall between the Hall and the living/dining room/ kitchen to be removed. I dealt with the fire regulations by installing a half hour fire curtain hidden behind a groove in the ceiling, which would only drop down in the event of a fire, and thus provide the required means of escape from the upstairs floors.

I then re-configured the first floor to provide a workable and stylish master bedroom with en-suite bathroom, a study and the existing dressing room was renovated. I then created a guest bedroom and en-suite shower room in the roof area, fitting everything in despite the challenge of the sloping ceilings.

This page requires Adobe Flash. Get Adobe Flash. If you have Flash installed, click to view gallery.