Penthouse Show Flat in London's East End

Firstly, I worked closely with the developer on the layout of these two identical flats for this new build development. Because there was only natural light available from the two ends of the space, it was important to try and channel light into the middle. This was achieved by using large floor to ceiling glass panels between the living room and the master bathroom, and then in turn between the master bedroom suite and the guest bedroom which could change from being clear to opaque with a flick of a switch. I also suggested raising the floor in the central part of the flat, which not only made the space look more interesting, but was ideal for hiding the plumbing below the bathrooms. We decided to include the dining area as part of the open plan kitchen design, to help the modern and minimal look we were striving for. Past the kitchen there were steps up to a large roof garden above, boasting beautiful views over the London skyline. Specialist lighting consultants and a home cinema and hi-fi specialist were both employed to work with each other and with me to achieve a truly hi-tech design for the job. There were pre-set lighting moods incorporated in every room including colour changing LED lights, which had the added advantage of being energy efficient. I designed furniture to incorporate concealed lighting in each room which was in turn linked to this mood lighting system.

The surround sound system was linked to the plasma televisions and hi-fi and controllable from every room. Most of the plasma televisions were built into various pieces of furniture and the one in the master bathroom was concealed within a wall mirror.

Instead of using conventional radiators in these two flats, reverse cycle air conditioning was installed.

This page requires Adobe Flash. Get Adobe Flash. If you have Flash installed, click to view gallery.